Pages - Menu

fredag den 30. september 2011

Juleforberedelser i september?

Normalt er jeg først i gang med juleforberedelserne i december, men i år har jeg været nødt til at starte før. Sidste år ville jeg gerne lave en spændende julekalender på bloggen, men jeg kom alt for sent i gang. I år er der en baby på vej, så derfor bruger jeg tiden indtil da på diverse kreative projekter, indretning af børneværelse, afslapning - og julekalender forberedelser. Er snart i mål og kan pakke julepynten væk igen - jeg vil nødig blive træt af den inden december... 


Juletapeterne her er fra Panduro Hobby.

onsdag den 28. september 2011

Historiske Hæklerier (16/20) - Gandhi

Jeg er nu ved at nå ned til bunden af mine historiske hæklerier, og jeg må indrømme at jeg nok ikke har gemt de bedste til sidst... Gandhi var selvfølgelig oplagt at lave og jeg synes hovedet er blevet super godt, men fødder, arme og krop er ikke blevet som jeg ku' tænke mig. Til gengæld skal min kæreste ha' ros for det fine tapet, som passer rigtig godt til figuren.

tirsdag den 27. september 2011

Bolcher

Har lavet bolcher det meste af dagen og hele lejligheden lugter af sukker og salmiak. Havde ellers vinduerne på vid gab hele tiden. Lånte en masse udstyr af min kærestes moster, så havde rig mulighed for at eksperimentere og har forsøgt mig med jordbærbolcher, lakridsbolcher, banan/lakrids og pebermynte/lakrids, hvoraf sidstnævnte klart er bedst.Ærgeligt at det tager så lang tid at rydde op bagefter...

mandag den 26. september 2011

Raket

Har hæklet en raket med musik indeni baseret på CraftyAnna's opskrift her. Jeg havde ikke de farver hun havde brugt, men nu fortryder jeg lidt, at jeg ikke ventede til jeg havde de rigtige farver.
Tror jeg vil prøve at lave den igen, bare mindre og med andre farver.

søndag den 25. september 2011

Fødselsdag og kage-ups

I går havde min kæreste fødselsdag og vi havde en super dejlig dag og aften. Startede dagen med amerikanske pandekager med æblegelé fra min fars økologiske gartneri.

Derefter skulle jeg bage kage, og mente at jeg da godt kunne improvisere lidt, hvilket resulterede i en kage der løb ud over det hele og ikke blev bagt i midten. Kanten ku' spises, men jeg måtte smide resten ud.

Om aftenen fik vi hele familien på besøg og havde bestilt mad fra Den Grønne Kælder Catering, som klart kan anbefales. Her er resterne, som jeg fik til frokost i dag: Spinatlasagne, kartoffelfrikadeller, kartoffelsalat og hummus. Derudover var der også pastasalat, svamperet og tarteletter, som blev udryddet i går.

Føler mig lidt dagen-derpå agtig i dag, selvom jeg ikke fik noget alkohol.
God søndag:-)

fredag den 23. september 2011

Giveaway 'Flere Hæklede Dyr'


Nu har jeg modtaget min nye bog, et par dage før jeg regnede med, og den er bare så fin:-) I den forbindelse udlodder jeg 3 bøger og håber I er mange der vil være med.

Reglerne er som følger:
1 lod for kommentar
1 lod for fast læser
1 lod for at linke på egen blog
1 lod for at dele posten på Facebook (tryk på del/share i Navbar)

Der er altså mulighed for at deltage med 4 lodder. Vinderen trækkes 1. nov. kl. 12.00. (Der tages dog et mindre forbehold for forsinkelser, da jeg har termin i slutningen af oktober - og jeg bliver ved med at få at vide hvor travlt jeg får... Men et par pakker burde jeg da snildt ku’ få sendt afsted:-)

Held og lykke:-)

onsdag den 21. september 2011

mandag den 19. september 2011

'Flere Hæklede Dyr' i butikkerne 30. sep.

Så ligger udgivelsesdagen klar - 'Flere Hæklede Dyr' kommer i butikkerne d. 30. sep. Den kan allerede forudbestilles, bla. her. Der er denne gang både husdyr, skovens dyr og eksotiske dyr med, og ligesom sidst er der variationer over mønstrene. Derudover er der også tips og tricks til at hækle figurerne.
Glæder mig til at se den på tryk og håber den bliver taget godt imod:-)



Mere tapet

Er lige faldet over endnu et super lækkert robot-tapet. Alt for dyrt, og måske også lidt for spraglet, men lækkert er det. Håber jeg kan finde en prøve af det til at putte i ramme. Tapetet kan købes her.

onsdag den 14. september 2011

Har taget imod en udfordring...

Jeg skal hækle en figur udfra et billede - det er jo en rigtig god øvelse. Nogen der kan gætte hvad det skal være?

tirsdag den 13. september 2011

Montering af hår og manke

Jeg har modtaget et par mails med spørgsmål om hvordan man syr manke og hår på de hæklede dyr. Derfor kommer der her en instruktion. Man kan sy hår og manker på flere måder, alt efter hvad man synes er nemmest. Jeg plejer at lægge garn på tværs af hoved og hals og sy med bagsting henover som på billedet her:
Bagefter samler jeg håret på hver side af syningen og klipper det til.

Man kan eventuelt skille garnet lidt ad så det stritter mere. Det er eksempelvis sådan jeg har lavet manken på Helle Hest (fra Hæklede Dyr). Hvis manken skal være tykkere, fortsætter jeg med at sy i rækker tæt ved siden af hinanden. Det er sådan jeg har gjort med orangutangen.




Herover ses bagsiden af orangutangen. På det første billede ligger garnet på tværs henover ryggen og der er syet med bagsting henover. På det næste billede kan man se afstanden mellem rækkerne. På det sidste billede har jeg rodet lidt i garnet så det stritter over det hele.

Alternativt trækker jeg omkring 3 stykker garn gennem hver side af en maske og binder en knude:
Denne metode er mere børnevenlig, fordi man ikke kan trække håret af efterfølgende (selvom det nu også sidder fint fast hvis man syr bagstingene stramt). Jeg har lavet manken til denne løve og zebra med knuder:
Grunden til det ikke stritter så meget er fordi dyrene er temmelig store og håret derfor langt og tungt.

mandag den 12. september 2011

Flere ting til butikken

Nu har jeg lagt de sidste par ting op i blogbutikken - ihvertfald i denne omgang (jeg har jo 5 uger at producere i endnu - derefter ved jeg ikke hvad der bliver tid til). Jeg regner også med at få nogle af min svigerindes flotte babytæpper og bolde med, når de er blevet fotograferet.


søndag den 11. september 2011

Blogbutik åben

Så er blogbutikken åben under fanebladet 'butik'. Send mig en mail eller kommentar hvis du har spørgsmål eller der er noget du er interesseret i.
Jeg har lagt forskellige rester fra markedet op i dag og satser på løbende at opdatere med nyt indhold.

Billeder fra marked

I går var jeg til marked på Danmarks designskole med min svigerinde. Det var super hyggeligt,
jeg fik snakket en masse og fik en masse positiv feedback, så det var dejligt. De fleste stande snakkede om at der var meget stille, særligt sammenlignet med julemarkedet - men det er også en fast tradition. Jeg synes dog stadig jeg fik solgt meget og håber jeg kan komme med igen en anden gang. Nu vil jeg ha' fotograferet resterne og åbne min blogbutik:-)

Det nederste billede er fra min svigerindes stand (hun havde en rigtig flot stand - min egen må jeg indrømme var temmelig rodet - derfor kun nærbilleder:-)). Min svigerinde har fundet inspiration til tæpper og bolde her.


fredag den 9. september 2011

Krammedyr til marked

Jeg hækler mest små dyr, men har også forsøgt mig med et par store krammedyr. De kommer alle med til marked i morgen, selvom jeg først ville beholde et par af dem til børneværelset. Jeg er mest glad for spækhuggeren, men om ikke andet må jeg jo bare hækle den igen, så min dreng også kan få en.



torsdag den 8. september 2011

Great give-away

Jeg elsker hobbybøger og lige nu har CraftyAnna en give-away på en bog hun har bidraget til. Jeg kan rigtig godt li' at bogen kommer sammen med et lille gør-det-selv sæt. Jeg ved ikke om man kan være med fra Danmark, men det er da et forsøg værd.

onsdag den 7. september 2011

Gulerødder DIY


Her følger en DIY på de gulerødder jeg tidligere har lavet:

Hæklenål str. 3,5-4. M&K eco wool color garn str. 5,5.

Gulerod
1. omg (orange): Start med 5 fm i en mr (5)
2 -30. omg: Forøg hver anden omgang med 1 fm (6-20)
31.-32. omg: 1 fm i hver fm (20)
33. omg: *fm tage ind, 1 fm i næste fm* gentag 6 gange, 2 fm tage ind (14), fyld med vat
34. omg: *fm tage ind* gentag 7 gange (7), luk af

Stilk
1. rk (grøn): Start med 20 lm (20), vend
2. rk: 1 fm i de næste 19 lm (19)
4. rk: 20 lm (20), vend
5. rk: 1 fm i de næste 19 lm (19)
6. rk: 20 lm (20), vend
7. rk: 1 fm i de næste 19 lm (19), luk af

Sæt stilken fast i toppen af guleroden og sy åbningen fast omkring stilken. Man kan lægge knitrende cellofan rundt om vattet inden det fyldes i guleroden, hvis den skal bruges som babylegetøj.

tirsdag den 6. september 2011

Gave til navnefest

Nu hvor gaven er blevet åbnet vil jeg lige vise hvad jeg havde med til weekendens navnefest. Jeg havde syet en vendbar jakke med stof fra Malika og Rosa og hæklet en bil. Jeg er helt vild med stoffet og har mere liggende, som skal bruges til en heldragt.
Jakken er magen til den jeg har syet til min egen dreng, bare i noget andet stof, så jeg har lidt øvelse. Jeg er dog stadig nybegynder når det kommer til at sy, så jeg var nervøs for om kvaliteten var god nok til at kunne bruges som gave, men min kæreste mente det kun var mig der så fejlene.Mønsteret til jakken er fra MiniKrea.

søndag den 4. september 2011

Navnefest

Er kommet hjem fra en rigtig hyggelig eftermiddag med navnefest for min svigerindes søn. Har haft travlt hele weekenden med at bage, klippe navneskilte og lave pynt til cupcakes i fondant. Herunder har jeg samlet nogle billeder fra festen:

Ialt blev det til 150 cupcakes med henholdsvis chokolade, citron, rabarber, blåbær og gulerod. Vi pyntede med små skibe (som dog væltede i varmen), skattekister med guldkrymmel, palmer og flag. På den øverste kage sad en lille pirat i fondant. Min svigerinde bagte desuden en stor skærekage, som jeg pyntede med navn, pirat og små hajfinner. Bortset fra de små skibe blev resultatet rigtig godt, og det er helt sikkert ikke sidste gang jeg skal pynte cupcakes, men måske vil jeg nøjes med lidt færre næste gang:-)


Min svigerinde havde produceret enorme mængder bordpynt, baseret på mine skabeloner, som blev spredt på bordene og limet på bordkortene. Til kagerne lavede jeg et skattekort med en oversigt over kagerne. Papiret er malet med kaffe, har fået revet kanterne og er blevet krøllet.



lørdag den 3. september 2011

Robot tapet

Jeg faldt for lang tid siden over et robottapet, som jeg blev helt vild med, og jeg havde egentlig besluttet mig for at tapetsere den ene væg på børneværelset med det, men hver gang jeg har lagt det i indkøbskurven hos Tapetorama har jeg fortrudt. Det er simpelthen for mange penge for et tapet - og så ved jeg ovenikøbet ikke hvordan man sætter det op. Så nu har jeg i stedet købt 2 tapetprøver som jeg vil lave nogle billeder ud af.















Det vildt flotte tapet fra Aimee Wilder. Kan købes hos Tapetorama. Samme sted har jeg også fundet tapet fra Ferm, som jeg også får en prøve af.

















Og så har jeg tænkt på at købe wallstickers, for de er til at betale og nemme at sætte op (og ta' ned igen). Ved bare ikke helt hvad jeg skal vælge:




















Wallstickers fra Supernice.




















Wallstickers fra Ferm.



















Wallstickers fra Caroline McGrath.

Tror måske bedst jeg kan li' de nederste...

fredag den 2. september 2011

Billede med robotter




















Jeg vil gerne lave en collage af billeder på børneværelset. Jeg har bedt min lillebror lave en tuschtegning, som jeg kan sætte i ramme, og så vil jeg selv prøve at lave et grafisk print med forskellige robotter hvis jeg kan finde ud af det. I Karusella har jeg så fundet noget fint papir med robotter som jeg har limet fast på et lærred. Det er en super simpel måde at lave et billede på, og jeg synes resultatet er rigtig fint.

torsdag den 1. september 2011

Banan med skræl


Et andet rigtig godt gratis mønster jeg er faldet over er bananen her. Jeg har tidligere selv forsøgt mig med at frihækle en banan med skræl, men den var meget omstændig. Bananen i opskriften er ikke så stor, så jeg har lavet lidt om på den så den kunne blive stor nok til en rangle. Er også i gang med en der kan rasle ligesom gulerødderne.Tak for opskrift til AmigurumiParadise:-)