Pages - Menu

lørdag den 29. oktober 2011


Hej alle
Min giveaway slutter 1. Nov. Dejligt at så mange ville være med. Jeg
er netop blevet mor til en dejlig dreng (meget mere om ham
senere:-):-)) men vi er desværre indlagt et stykke tid og jeg trækker
derfor først vinderne når vi kommer hjem. Heldigvis ligger pakkerne
postet og klar så lidt forudseende har jeg da været.
Tak for den store interesse for min giveaway.

fredag den 28. oktober 2011

Jason

Endnu en af mine første hæklede figurer. Den er fra dengang jeg synes det var sjovt at hækle ting som ikke var oplagt til at blive hæklet - altså hvor der var en kontrast mellem det søde udtryk som hæklede ting har og det uhyggelige eller kontroversielle. Siden har jeg dog haft mere lyst til at lave søde og nuttede ting - ved ikke om det er moderrollen der tager over...

Min kærestes lillebror har fået denne figur til at bruge som nøglering. Masken er lavet af fimo og resten er hæklet (i frihånd, så der findes ingen opskrift). Han er ca. 5 cm. høj.

onsdag den 26. oktober 2011

Clockwork Orange

Endnu en af mine gamle ting fra gemmerne. Fra før jeg begyndte at putte magneter i fødderne, så han kan ikke stå selv. Er hæklet med noget billigt nissegarn og jeg er siden gået over til Sisu, som mine historiske hæklerier eksempelvis er hæklet i - det er meget mere lækkert at arbejde med. Øjne og stav er lavet af fimo og skridtbeskytteren syet i filt. Han er ca. 6 cm høj.

mandag den 24. oktober 2011

Flere Deglingos

Jeg har nu fundet en butik i København der fører Deglingos. Den hedder Mini Ministeriet og ligger på Peter Hviltfedlts stræde 17 - den første gade mellem Købmagergade og Violstræde, når man kommer fra Nørreport. Udover Deglingos har butikken en masse andre super lækre børnesager. Sidst jeg var der havde de endda en ko hæklet efter opskriften i min bog, men med hæklede pletter så den var mere babyvenlig. Det var ret sjovt at se.
Fik købt rangle og pivedyr med hjem.

søndag den 23. oktober 2011

Hæklet pirat - Jack Sparrow

Jeg har i forbindelse med flytningen fået ryddet ud i gemmerne og kan derfor vise et par gamle ting frem til inspiration. Her er Jack Sparrow med hæklet krop og hoved. Vest, jakke, hårbånd og skæg af filt. Læderbælte og stofbælte. Øjne, sværd og bæltespænder af fimo og træperler i håret.

fredag den 21. oktober 2011

Historiske Hæklerier - fraklip

Er nået til enden af rækken for mine historiske hæklerier. Der er stadig mange figurer der kunne være sjove at lave, men jeg har ikke motivationen lige nu, så nu lægger jeg projektet på hylden for en tid.

Udover de 20 figurer jeg tidligere har vist frem har jeg lavet et par som forblev på forsøgsstadiet. Derfor kan de jo stadig vises frem til inspiration. Det er figurer som af den ene eller anden grund ikke er blevet som jeg gerne ville ha' dem, eller som jeg bare ikke syntes hørte til blandt de 20 bedste. Kan I gætte hvem det er?




torsdag den 20. oktober 2011

Historiske Hæklerier (20/20) - Mao Zedong

Så er jeg nået til enden af rækken af historiske hæklerier. Jeg har stadig et par fraklip - figurer som ikke var 'værdige' til top 20:-) Og så har jeg et par på tegnebrættet, men om de nogensinde bliver færdige er et godt spørgsmål. Der er flere der har spurgt til en bog med de historiske hæklerier, men der må jeg desværre skuffe - der er ikke et stort nok marked til den type bog... Om jeg laver en pdf med figurerne ved jeg ikke endnu, men håber I alligevel har fundet inspiration i billederne.

Mao er super simpel og er nok ham man skal starte med hvis man vil kaste sig ud projektet. Han er samtidig meget ikonisk med den høje pande og det brede hår i siden.

onsdag den 19. oktober 2011

Terminsdato

Så er terminsdatoen nået og umiddelbart er der ikke nogen baby på vej. Hvad laver man så på sin terminsdato? Jeg har jo ligesom sat dagen af...:-) Jeg prøver at holde mig lidt i gang, nu hvor mit gymnastikhold er slut og jeg for længst er gået på barsel og derfor ikke cykler til arbejde. Eksempelvis løb jeg efter bussen i går, men chaufføren så mig, blinkede med lygterne og kørte hen og samlede mig op, så helt ubesværet har jeg nok ikke set ud...

lørdag den 15. oktober 2011

Historiske Hæklerier (19/20) - Nelson Mandela

På sommermarkedet blev jeg spurgt om dette var præsident Obama, men han er ikke helt så gråhåret. Ligesom på Siddharta har jeg lavet håret ved at sy franske knuder meget tæt sammen. Fordi det er gråt ligner det, og føles som de der klassiske grå gulvtæpper.


18. Juli 1918 - . Præsident i Sydafrika og modtager af Nobels Fredspris i 1993.

torsdag den 13. oktober 2011

Service

Jeg må lige anbefale en online babybutik efter at have modtaget en lift fra dem. Med til historien hører at jeg bestilte en lift hos Ønskebørn for flere måneder siden, men de kunne simpelthen ikke garantere at den ville komme inden min terminsdato. Så fandt jeg liften hos Børnebiksen til kun 700 kr, men syntes i første omgang forsendelsen på de 300 kr. var for meget. Da jeg ikke gad vente længere på Ønskebørn bestilte jeg liften alligevel. Dagen efter fik jeg lift og faktura. På fakturaen var der trukket 250 kr. fra forsendelsen, og der var skrevet en lille hilsen... Det er altså god service - der bestiller jeg gerne noget igen:-)


onsdag den 12. oktober 2011

Musikuroer

Min svigermor har fundet et par musikuroer til mig på loppemarkeder, så jeg ikke skulle købe dem hjem i dyre domme fra Tyskland. Så kan jeg også få nogle flere forskellige melodier. Jeg havde dog ikke lige tænkt på at de små musikafspillere ikke var 'pakket ind', så nu må jeg se om jeg kan finde en løsning, så de stadig kan spille når de er pakket ind i vat.
Og så er fuglen rigtig sød - ved ikke om jeg nænner at pille den fra hinanden.

tirsdag den 11. oktober 2011

Deglingos

Jeg faldt over de sødeste figurer på en blog (og nu kan jeg ikke finde den igen, så jeg kan desværre ikke linke), som hedder Deglingos. Jeg havde ikke hørt om dem før, men jeg er helt vild med de forskellige, sammensatte materialer, det skøre udtryk og de lækre farver. Det var ikke helt nemt at finde forhandlere, men nu har jeg fået 2 supersøde deglingos til den kommende baby fra Amazon.uk - deres one-click ordering system er nemt, men farligt:-)

Fejl i DIY


Jeg er blevet gjort opmærksom på flere fejl i min Orangutang/løve DIY. Modsat mine bøger har jeg ikke korrekturlæser på de opskrifter jeg lægger op her på bloggen, så jeg sætter derfor stor pris på den feedback jeg får. Jeg har nu opdateret opskriften - og har forhåbentlig husket det hele i denne omgang...
Tusind tak til Martine for feedback (og tålmodighed med hæklearbejdet). Heldigvis har hun fået en flot figur i sidste ende, men har desværre ikke en blog jeg kan linke til.

Jeg har også lavet nogle ændringer til fanebladet DIY, så der blot ligger billeder og links til de respektive poster. Håber det så bliver mere overskueligt.

mandag den 10. oktober 2011

Efterlysning

I forbindelse med flytningen gemte jeg min yndlingshæklenål et sikkert sted, som jeg ikke har fundet siden. Det er sikkert bare vane, for resultatet bliver det samme når jeg hækler med andre hæklenåle, men jeg synes arbejdet flyder bedre med den gode gamle hæklenål. Jeg har ledt med lys og lygte i butikker og på nettet (købte originalen i USA for nogle år siden), så nu bringer jeg en efterlysning.

Hæklenålen udmærker sig ved at have et fladt hoved, så man kan hækle meget stramt og stadig få hovedet gennem lænkerne. Til gengæld kan den ha' lidt svært ved at holde på garnet. Her er den vist ved siden af en almindelig hæklenål str. 3,25.

Er der nogen der ved hvor jeg kan købe hæklenåle af denne type? På forhånd tak:-)

lørdag den 8. oktober 2011

Historiske Hæklerier (18/20) - Abraham Lincoln

Er rigtig glad for den færdige Abraham Lincoln. Han har en lille butterfly under skægget... og igen har min kæreste lavet et rigtig fint tapet. Hvis han blev forsynet med en stor næse og lidt længere hår ku' han måske også gå for HC Andersen.

12. februar 1809 – 15. april 1865. Præsident i USA under borgerkrigen mellem Nord- og Sydstaterne, der førte til slavernes frigivelse.

torsdag den 6. oktober 2011

Historiske Hæklerier (17/20) - Siddharta

Da jeg var i Kina så jeg flere udgaver af Siddharta, som jeg derfor glædede mig til at lave. Desværre endte jeg ud i samme problem som med Gandhi, hvor jeg ikke helt ku' få kroppen til at fungere og ikke havde tålmodighed til at lave det om. Det blå hår er lavet med franske knuder, som er broderet tæt ved siden af hinanden, hvilket tog rigtig mange timer...

onsdag den 5. oktober 2011

Mmm... cupcakes

Efter en sløv, sløv morgen besluttede jeg at tage en tur på hovedbiblioteket og forbi torvehallerne her til middag/eftermiddag. Jeg prøver at skære ned på de søde sager, men faldt for fristelsen hos Agnes Cupcakes og købte en citroncupcake med marengs. Agnes Cupcakes har ellers fået blandede anmeldelser af dem jeg kender, men den kage jeg fik i dag ku' ikke ha' været bedre. Det var meningen jeg skulle mødes med min kæreste udenfor torvehallerne og følges hjem, men han gik i stedet for at finde mig ved kagerne... ja, så forudsigelig er jeg åbenbart:-)
Kagen blev desværre en smule mast på trods af den fine indpakning, men den ser da stadig godt ud.

mandag den 3. oktober 2011

Halvfærdige robotter

Jeg er gået i gang med et par robotter fra bogen Crobots (som var den bog der inspirerede mig til at lære at hækle). Robotterne er til børneværelset, men med de små perler og detaljer er de ikke rigtig til at lege med, så jeg tænker på at lave en uro til sengen. Lige nu ligger figurerne dog bare og venter på det sidste. Jeg synes bunken med halvfærdige projekter vokser...

lørdag den 1. oktober 2011

Kamæleon

Jeg er vild med de farvede baggrunde til mine figurer, så min kæreste insisterede på at jeg lavede en kamæleon der gik i ét med tapetet...