Pages - Menu

mandag den 11. august 2014

Forberedelser til havekageJeg har arbejdet hele aftenen i går og i forgårs med små bitte grøntsager til en havekage til min fars fødselsdag. Han er ikke så vild med kage, så anledningen er mest bare en undskyldning.

Det er helt vildt så tidskrævende det kan være at lave kagepynt. Jeg har tidligere arbejdet en del med fimo-ler, så jeg troede det ville være så nemt at arbejde med fondant - og jeg er også meget tilfreds med hvordan det ser ud - men nemt er det ikke. De enkelte dele har det med at tørre meget hurtigt ud, så de er svære at sætte sammen. Vand får det til at smelte, så det synes jeg ikke virker som lim. Omvendt bliver det så varmt og klistret i hænderne, så de rigtig fine detaljer er svære at få med.

I de kommende måneder fylder min bedstemor 90 og min dreng 3 år, så der bliver rig mulighed for at øve sig. Hvis jeg altså får tid nu hvor jeg venter nr. 2 til september...

3 kommentarer:

 1. Hold da op en fin kasse æbler :) kan pasteuriseret æggehvide ikke bruges som lim?... måske.

  SvarSlet
 2. Hvor er du bare god, og tillykke med to'eren ;-)

  SvarSlet
 3. Måske kan du bruge følgende en anden gang.
  Jeg var sammen med en erfaren kagebager i går.
  Der findes lim til at sætte figurer fast, det ligner neglelak.
  Du kan dampe figurerne ½-1 minut for at få farverne klarere, samtidig er figurerne fugtige af dampen bagefter og de flade er nemme at klistre på, også ud over en kant, fordi de igen er blevet bløde.
  Det sugarpaste som ikke er i brug, skal hele tiden være i pose. Der findes pulver, som søger for hurtigere tørring, som er godt til større figurer.

  SvarSlet