Pages - Menu

onsdag den 30. november 2011

Camouflage baby

I år bliver der ikke nogen hjemmelavede gaver fra mig. Selvom min lille dreng sover godt i sin seng om natten, vil han helst sove hos mig i løbet af dagen. Når jeg lægger ham fra mig slår han øjnene op og er klar til at snakke eller spise. Han har nemlig også en utrolig god appetit og spiser meget ofte. Derfor skrives poster og mails nu med én hånd. Men vi hygger os rigtig og jeg nyder at være hjemme med ham:-)


I morgen starter min julekalender som jeg var forudseende nok til at gøre klar i oktober:-)

søndag den 27. november 2011

Filt dyr fortsat

Tak for kommentarer til mit forrige indlæg. Det er helt sikkert et godt lille projekt at lave i håndarbejde. Jeg har prøvet en enkelt gang med et rent drengehold, og de var meget begejstrede for de dyr de fik ud af det.

Jeg vil også lige vise et dyr mere, som skal op og hænge på mit lille juletræ. Glædelig 1. advent:-)




torsdag den 24. november 2011

Filt dyr

Det sidste halve år har jeg arbejdet på materiale til en bog, som jeg dog ikke helt ved om der egentlig er interesse/marked for. Jeg havde tænkt mig at bogen skulle indeholde skabeloner og instruktioner til at sy dyr af filt, tips til anvendelse og idéer til at variere skabelonerne. Jeg vil vise et par af figurerne frem her på bloggen og vil meget gerne ha' noget feedback. Jeg lægger ikke skabelonerne op til dem, men til gengæld vil der i min DIY julekalender være nogle filtfigurer med skabeloner og instruktioner, som er lavet efter samme princip.

Fordi det snart er december vil jeg starte med at vise et dyr, som kan bruges som juletræspynt, en lille Rudolph:

Tusindfryd dukker

Jeg har været så heldig at få fingrene i Tusindfryds nye bog 'Tusindfryd Dukker' fra Klematis Forlag. Den er fyldt med lækre billeder og udførlige instruktioner med trin-for-trin billeder. Dukkerne er varierede og super søde. En rigtig flot og gennemført bog. Nu må vi se hvornår jeg får tid til at være kreativ igen - jeg når absolut ingenting for tiden:-)




onsdag den 23. november 2011

Historiske Hæklerier - grundopskrift


Jeg har fået rigtig mange henvendelser om jeg ville sende opskrifterne på de historiske hæklerier. Jeg har ikke umiddelbart mulighed for at lægge de enkelte opskrifter ud, men jeg har nu valgt at gøre grundopskriften tilgængelig. Jeg håber at jer der gerne vil prøve at lave figurerne kan bruge billederne til at give figurerne deres særlige kendetegn. Det kan jo også være nogen af jer har lyst til at lave nogle helt andre figurer. Håber desuden I vil sende mig billeder af jeres færdige kreationer, da det kunne være sjovt at lave et galleri her på bloggen. God arbejdslyst:-)

Grundopskrift

Alle figurer er lavet udfra grundopskrifterne. Sy fødder og arme fast på kroppen. Sy øjne, øjenlåg, ører, hår og skæg fast på hovedet, inden hovedet sys fast på kroppen. Bemærk at de enkelte figurer enten har arme, eller har ærmer+hænder, og ligeledes har enten fødder med tæer, eller sko.

Hoved
1. omg: Start 6 fm i en mr (6)
2. omg:  2 fm i hver fm (12)
3. omg: *2 fm i næste fm, 1 fm i næste fm* gentag 6 gange (18)
4. omg: *2 fm i næste fm, 1 fm i de næste 2 fm* gentag 6 gange (24)
5. omg: *2 fm i næste fm, 1 fm i de næste 3 fm* gentag 6 gange (30)
6.-9. omg: 1 fm i hver fm (30)
10. omg: *2 fm i næste fm, 1 fm i de næste 4 fm* gentag 6 gange (36)
11.-15. omg: 1 fm i hver fm (36)
16. omg: *fm tage ind, 1 fm i de næste 4 fm* gentag 6 gange (30)
17. omg: *fm tage ind, 1 fm i de næste 3 fm* gentag 6 gange (24)
18: omg: *fm tage ind, 1 fm i de næste 2 fm* gentag 6 gange (18)
19. omg: *fm tage ind, 1 fm i næste fm* gentag 6 gange (12), fyld med vat
20. omg: *fm tage ind* gentag 6 gange (6), luk af

Øre
Rk1: Start med 4 lm (4)
Rk2: Spring 1 lm over, 1 fm i næste 2 lm, 2 fm i næste lm (4), fortsæt rk3 i luftmaskerne fra rk1, så der hækles i en spiral
Rk3: 1 fm i næste 2 lm, 2 fm i næste lm (4), fortsæt rk4 i fastmaskerne fra rk2
Rk4: 2 fm i næste fm, 1 fm i næste 2 fm, 2 fm i næste fm (6), fortsæt rk5 i fastmaskerne fra rk3
Rk5: 2 fm i næste fm, 1 fm i næste 3 fm (5), luk af

Øjenlåg
1. omg: Start 6 fm i en mr (6)
2. omg:  2 fm i hver fm (12)
Rk3: Tryk cirklen flad og hækl 5 fm gennem begge lag (5), luk af

Krop
1. omg: Start 6 fm i en mr (6)
2. omg:  2 fm i hver fm (12)
3. omg: *2 fm i næste fm, 1 fm i næste fm* gentag 6 gange (18)
4. omg: 1 fm i hver fm, bagerste lænke (18)
5. omg: 1 fm i de næste 2 fm, *fm tage ind, 1 fm i de næste 6 fm* gentag 2 gange (16)
6.-8. omg: 1 fm i hver fm (16), fyld med vat
9. omg: *fm tage ind* gentag 8 gange (8), luk af

Sko/fod
1. omg: Start 6 fm i en mr (6)
2. omg:  2 fm i hver fm (12)
3.-6. omg: 1 fm i hver fm (12), put magnet i foden
7. omg: *fm tage ind* gentag 6 gange (6), luk af

Storetå
1. omg: Start 5 fm i en mr (5)
2. omg: 2 fm i næste fm, 1 fm i de næste 4 fm (6), luk af

Lilletå
1. omg: Start 3 fm i en mr (3)
2. omg: 2 fm i næste fm, 1 fm i næste 2 fm (4), luk af

Ærme
1. omg: Start med 4 fm i en mr (4)
2. omg: 2 fm i hver fm (8), luk af

Hånd
1. omg: Start med 3 fm i en mr (3)
2. omg: 2 fm i næste fm, 1 fm i næste 2 fm (4), luk af

Arm
1. omg: Start med 3 fm i en mr (3)
2. omg: 2 fm i næste fm, 1 fm i næste 2 fm (4)
3. omg: 1 fm i hver fm (4), luk af


Er al omtale god omtale?

Fik et tip om at indslaget fra Aftenshowet var med i Natholdet og dum som jeg er (hvilket Anders Breinholt også understreger i udsendelsen:-)) så jeg programmet på Sputnik. Lidt ironisk at Søren Rasted siger til sidst at han selv bliver rigtig ked af dårlig omtale. Hvis der er nogen der har set programmet vil jeg lige understrege at mit ærinde aldrig har været at lave diktatorer og terrorister alene, men at lave et projekt om mennesker der på godt og ondt har sat deres præg på historien, hvad enten vi kender dem fra politik, religion eller popkultur.

Kan ikke lade være med at tænke på om det virkelig er rigtigt at al omtale er god omtale, for så skal jeg jo bare være glad for at have været med. Jeg tror dog ikke det gør sig gældende for Agnes Cupcakes i disse dage...






mandag den 21. november 2011

Aftenshowet

Har haft en super spændende og travl dag. Jeg blev ringet op af Aftenshowet i morges, som gerne ville ha' mig med i aftenens program og senere snakkede jeg med Godmorgen P3, som gerne ville ha' mig med i et interview tirsdag morgen - begge efter at have læst artiklen i Information. Der er link til aftenshowet her. Jeg er med ca. 35 min. inde i programmet.



Jeg har fået en del henvendelser på salg af de historiske hæklerier, men de er desværre udsolgt. Der er også mange der har skrevet med gode idéer på andre figurer jeg ku' lave, så jeg har helt fået lyst til at gå i gang igen:-) Tusind tak for interessen:-)

søndag den 20. november 2011

Inspirationslinks


Inden jeg sætter min julekalender i gang vil jeg linke til et par blogs som jeg synes har nogle rigtig gode ideer og fine ting til jul. Billedet har jeg lånt af min far, som har dekoreret et æble, mens det stadig hang på træet, så noget af skrællen har mistet sin farve.

Hos Kirkesjov er der en DIY på nogle fine julehjerter, i farver og mønstre jeg ikke selv ville ha’ fantasi til at bruge:
Kirkesjov's julehjerter

Snefnug er bare så fine som julepynt. Hos Pralerier er der nogle både søde og sjove snefnug i perler. Er nysgerrrig efter hvordan de ville se ud med mini-hama perler...
Pralerier's snefnug

Karen Klarbæk havde sidste år en DIY-julekalender med rigtig mange gode idéer og nemme, overskuelige projekter:
Karen Klarbæk's julekalender

Det er dejlig nemt og hurtigt at lave julepynt i selvtørrende ler. Vintage Hausfrau har lavet nogle mere skæve af slagsen, som er virkelig cool:
Vintage Hausfrau's lerornamenter 

Jeg har selv lavet en del juleornamenter i selvtørrende ler, men ingen så flotte som de her:
Tusindfryd's lerornamenter 

Glæder mig til at få mere inspiration i løbet af december:-)

lørdag den 19. november 2011

Artikel i Information

Det har været helt umuligt at opstøve et eksemplar af Information her i Valby, men artiklen kan også læses her.

torsdag den 17. november 2011

Besøg af Information

Havde i dag besøg af en journalist og fotograf fra Information, som interviewede mig til Informations lørdagstillæg Billeder. Glæder mig rigtig meget til at se artiklen i avisen nu på lørdag. Den handler om de historiske hæklerier som journalisten tilfældigt var stødt på her på bloggen. Spændende hvad sådan en blog kan føre med sig:-) Håber I vil læse med.


lørdag den 12. november 2011

DIY kreativ julekalender

Så er det snart december... Sidste år på denne tid arbejdede jeg på materiale til en julebog. Jeg syntes dog ikke jeg havde nok materiale, særligt fordi det selvfølgelig meget er de samme motiver og farver der går igen i diverse julebøger, på blogs og i butikkerne, og den originale idé derfor er svær at få. Til gengæld fulgte jeg sidste år med i Karen Klarbæks julekalender, som havde mange fine, små projekter til julemåneden. Jeg besluttede derfor at tage idéerne fra mit bogmateriale og supplere med inspiration og traditioner der hører sig måneden til, så der var nok til en DIY julekalender her på bloggen.

Ud over de idéer jeg vil vise i løbet af måneden vil jeg anbefale at bruge grisen fra min første bog “Hæklede Dyr” og dådyret fra “Flere Hæklede Dyr” som julepynt - og så arbejder jeg i øvrigt på en tredje bog der også har et par idéer der kan bruges til jul, men det bliver først til næste år:-)

I julekalenderen vil der bla. være en DIY på en fimonisse, som kan varieres i det uendelige. Her er fimonisser i sneboldkamp:


Håber I vil være med til at åbne pakkerne:-)

tirsdag den 8. november 2011

Barselsgaver

I de sidste par dage har vi fået en masse lækre gaver, masser af tøj og en del legetøj. Jeg havde slet ikke regnet med at få så meget. Jeg ville derfor kunne vise frem længe, men da det nu først og fremmest er en håndarbejdsblog vil jeg nøjes med at vise de ting min mor har lavet til den lille. Hun har lavet en lækker bold i patchworkstof og 3 striksweatere i uld og silke. Nogen kan måske genkende den med dinosaurer som jeg selv gik i gang med. men hurtigt gav op på. Endelig har hun strikket et babytæppe, der er rigtig retro lige som jeg kan li' det.




 



lørdag den 5. november 2011

Ludvig

I tirsdags kom vi hjem fra Hvidovre Hospital med vores dejlige lille dreng Ludvig efter en uges indlæggelse. Han blev født d. 26. okt. kl 16.04 efter et forløb på ca. 24 timer fra de første veer. Han vejede 3920 g og målte 54 cm. Fødslen gik fint, men efter et døgn måtte han indlægges på neonatal pga. lungebetændelse. Det var rigtig hårdt, men han er heldigvis en stor og stærk dreng der ikke lader sig mærke med noget og han tog det hele rigtig fint. Jeg kan ikke rose sygeplejerskerne på barselsgangen og neonatal nok - de var bare så søde, hjælpsomme og forstående - og de lærte os en masse gode tricks. Nu nyder vi bare tiden som ny familie:-)

torsdag den 3. november 2011

Vinderne...

Så fik jeg smidt de sidste lodder i puljen. Det blev til i alt 721 lodder:-O Dejligt at så mange ville være med. Til at finde vinderne har jeg brugt listeværktøjet på random.org og skrevet alle navne ind med antal lodder. Vinderne er de 3 øverste på listen:
Annemette med bloggen De Tossede Strikkepinde
Anna med bloggen Garnsluket
Julie med bloggen Julies Kreahule




Vinderne får besked men ellers send mig en mail med jeres adresse, så sender jeg pakkerne afsted.

Har i øvrigt tænkt at der må være nemmere måder at afholde disse giveaways. Jeg har prøvet at få min lillebror til at udvikle en tombola-gadget som ku’ bruges på blogger, men det var desværre lidt for omfattende for ham at kode. Men nu er ideen smidt ud hvis nogen skulle få lyst til at kode en tombolagadget til blogland:-)

Tillykke til vinderne og god dag til alle:-)