Pages - Menu

lørdag den 3. december 2011

3. december - Hæklet snefnug 1


I dag får I opskriften på mit yndlingsjulepynt. Til den klassiske og lidt afdæmpede juleudsmykning synes jeg at disse hæklede snefnug med glimmer er rigtig fine. De kan både bruges som ornament til juletræet eller til at hænge i vinduet.

Du skal bruge: Decoupagelim, hvidt glimmer, hvidt garn str. 3, hæklenål str. 2.5, stoppenåle, tykt pap

Snefnug 1
1. omg: Start med 5 lm. Samles til en ring og lukkes med km
2. omg: 5 lm, *1 stgm i næste lm, 3 lm* gentag 5 gange, km i 3. lm fra omgangens start
3. omg: *7 lm, km i 4. lm fra pinden, 3 lm, km i 4. lm fra pinden, 3 lm, km i 4. lm fra pinden, 3 lm, spring 3 luftmasker over og km i inderste ring* gentag 6 gange

Fiksér snefnug med stoppenåle på et tykt stykke pap. Mal snefnug med flydende lak/lim og drys med glimmer. Snefnugget skal tørre i nogle timer inden processen gentages på modsatte side.

7 kommentarer:

 1. Uh, jeg elsker snefnug!
  Hvor er den fin!

  SvarSlet
 2. jeg prøver. men jeg kanikke lige genemske der hvor man skal lave tre uftmasker og så spring fire tilbage.. kan det forklares på en anden måde? men tusind tak for smadder fin opskrift.

  SvarSlet
 3. Her er en lidt længere forklaring - håber den kan bruges:

  For hver af snefnuggets spidser lsves en samling af luftmasker (en picot). Den første samling laves ved at hækle de 7 lm og derefter en km i fjerde lm fra pinden, så hækle 3 lm og en km i 4. lm fra pinden - dvs. samme maske som du hæklede den første km i. Endelig hækles igen 3 lm og en km i samme lm som du hæklede de to første km i.

  SvarSlet
 4. Tusind tak Maja. det gav straks MEGET bedre mening.. dog er min slet ikke så fin som din.. jeg må øve mig må jeg ! Men tusind tak !

  SvarSlet
 5. Super fin snefnug.
  Den vil jeg gerne lave, så tak for opskrift.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 6. Hæklet snefnug! Den skal jeg lave.

  SvarSlet