Pages - Menu

tirsdag den 16. august 2011

Nem gæstemiddag


Om lidt får vi gæster, som jeg ikke har set længe. Jeg har derfor gerne ville lave noget lækker mad, men har haft sent fri fra arbejde, så det var begrænset hvad jeg har kunne nå. Er dog blevet ganske tilfreds med menuen, som består af:

Spaghetti carbonara med 'fake bacon' (bacon lavet af tofu, da vi alle er vegetarer)
Agurk/avocado salat med mynte og lime
Hjemmebagt foccacia med soltørrede tomater og sorte oliven
Smuldretærte med hindbær til dessert

Foccaciaen skal både æltes og hæve længe, men ellers er alle tingene hurtige at lave. Min kæreste laver 'Fake Bacon', så nu sidder jeg bare og slapper af og kan dele opskriften med jer. Det plejer at være et hit hos både kødspisere og vegetarer:
Fake bacon
250 g. røget tofu (bedst fra Nagel)
5 spsk tamari (god kvalitet)
2 spsk gærflager (købes i helsekostforretninger)
1 spsk margarine
Evt. krydderier

Skær tofuen i små tern eller tynde skiver. Steg i margarine til tofuen er lys brun på begge sider. Tag panden af varmen og fordel tamari og gærflager over tofuen. Steg derefter tofuen i ca. 10 min.

Ovenfor et billede af smuldretærten som er lavet på slum, tager 5 minutter og ikke kan gå galt, hvilket gør den til en populær dessert herhjemme.

1 kommentar: